Sotsminkning

Tyvärr är bilderna tagna med mobil, för systemkameran var inte laddad. Så bilderna blir inte riktigt rättvisa, det ser bättre ut i verkligheten. 





Se om jag kan försöka träna mer på det här så jag lär mig och blir bättre på det. För det är kul.. :)


Make up

Make up och hår är verkligen inte min starka sida, skulle jätte gärna vilja vara duktig på att sminka och fixa hår. Men nee det är svårt, jag vet inte hur många gånger jag har försökt ge mig på en sotsminkning, men det har gått åt skogen. Det som är så snyggt, och det finns så mycket annat snyggt jag med skulle vilja kunna göra.
Ska jag på fest och är med en kompis när vi fixar oss då agerar jag oftast sminkdocka så får de sminka mig, då vet jag att det blir snyggt.

Men förut hade jag inget för mig, hade ingen lust att städa så då tänkte jag att jag skulle testa gör en sotsminkning. Blev kanske inte as bra, men jag blev nöjd.

Hinner inte fixa in bild nu.. Men kommer om en liten stund, tv:n kallar.

Hejs


Handla

Jag är så grymt slarvig med att blogga. Men sätter mig sällan vid datorn, förutom när jag är hemma och arbetslös. Har jobbat måndag-onsdag den här veckan, idag blev det att vara hemma men hoppas på jobb i morgon.

Men jag kan säga att jag har fullt upp ändå idag, ska snart bära ut all källsortering till bilen, veckohandla och sedan lämna allt jag har i bakluckan till gåvan. Skönt att man har att göra i alla fall, har nu på förmiddagen inte gjort så mycket, suttit och letat jobb, sökte ett jobb. Bättre än inget i alla fall. hehe.

Har precis skrivit upp matsedel fram till nästa torsdag, så nu 'r det bara att packa in sakerna i bilen sen åka ner till Åtvid och handla.

Hejs svejs.


Vår känslor:)

Kan ju börja med att säga att det har varit helt underbart väder idag. Man får sån energi av det och blir så himla glad, mer vårväder till oss tack.
Så idag passade jag och Martin på att rensa i "lillastugan", det är typ en gäststuga som finns några meter från vårat hus. Som vi typ fyllde med massa saker när vi flyttade hit, eftersom vi flyttade till mindre och inte har något förråd eller så. Det blev en hel del att slänga, ge bort till Gåvan och sen har vi sorterat allt som ska sparas, så vi kan ta ner det till oss lite i taget så det blir ordining och reda.
Känns super bra att ha det gjort, nu är bara det enkla kvar.

Så fick jag ett ryck nu på kvällen och göra om s skafferiet för det har varit jätte rörigt där inne ingen ordning alls, men nu är det med fixat. Skönt!

Ikväll väntar det god mat som står i ugnen, nötstek, hemmagjord klyftpotatis, sås och sallad. :) Sen blir det bara mys kväll med min underbara karl. <3 Måste bara säga det, att det känns så himla rätt att bo här ute i det här lilla huset med min helt fantastiska sambo. <3 I love it:)



/Susanne


Recept

Hittade ett jätte gott och enkelt recpet på torsk i ugn. Både jag och Martin gillar fisk, men jag tycker det är svårt att komma på någon bra fisk rätt som är skapligt enkel. För i detta hus kommer det aldrig in några fiskpinnar.  Men har hittat ett jätte bra recept som jag testade i tisdags.

Detta recept hittade jag på www.tasteline.com

4 pers.

1 block torskfilé
3 hårdkokta ägg
1 dl frysta ärter
salt och peppar
4 tsk margarin
1 msk vetemjöl
3 dl mjölk

Tina ett torskblock. Lägg i en ugnsfast form i lagom storlek.
Skär äggen i äggskärare en gång på ledden och en gång på tvären så det blir små bitar.

Smält margarin i kastrull, strö över vetemjöl rör om. Tillsätt all vätska på en gång. koka upp under omrörning, krydda med salt och peppar efter smak. Tillsätt ärtor och ägg.

Häll såsen över torskenGrädda mitten av ugnen ca 30-40 min. Är lite olika beroende på ugn. 200 grader.

Servera med potatis, potatismos. Gärna en grön sallad till.
Populär hos barn.

/ Susanne

Kläder

Beställde lite små saker från hm, i förrgår. Har inga bra skärp så det där kommer bli super fint med de där två smala flätade.
Leggings går alltid åt, de används så flitit att de går sönder. Toppen var så himla söt och kommer passa super bra till sommaren. :)

Idag när jag vek in tvätt så hittade jag ett par gamla levis jeans som jag typ bara använt någon gång. Så jag bestämde mig för att klippa i dem och göra dem till shorts. Bilder på det kommer längre ner i inlägget.











/Susanne

Länge sen.

Har inte uppdaterat bloggen på ett bra tag nu. Har helt enkelt inte vetat vad jag ska skriva..
Men tänkte att det är dags att skriva lite nu. Jag har börjat följa med Martin till gymmet tre dagar i veckan, verkligen jätte skönt att träna. Mitt mål är att få ordning på min hållning (i samma veva jag skrev det kom jag på att jag ska sitta rakt, och sträcker på mig :P ). Det kommer inte bli lätt men det är ett måste vill ju inte ha puckelrygg vid 35års ålder. haha.
Sen är det också för att jag vill bli mer fit, få lite mer muskler och förbättrad kondition.
Så det känns riktigt bra.

Var och tränade igår, men måste ha gjort något konstigt då det känns som om muskeln har slagit knut på sig på baksida lår. Får nog bli lite hot and cold salva på det sen.


RSS 2.0